perjantai 14. joulukuuta 2007

Lepoviikko

Eräs seurakaverini kyseli syksyllä että milloin pidän lepojakson ennen seuraavaa harjoituskautta. Vastaus oli, että turha pitää lepojaksoa jos on jo levännyt koko vuoden. Tämä tuli myös todistetuksi toisen seurakaverini toimesta. Ei kulkenut kesällä vaikka oli nostattanut kuntoa lepäämällä monta kuukautta ;)

Vietän kaikesta huolimatta lepoviikkoa, muuten ei kunto kestä kuntoutusta. On perjantai ja alkaa olla vaikeaa pitää lepopäivää. Se lienee hyvä merkki siitä että viime viikoista on toivuttu. Jalkoja kivistää hölkkäämisen jäljiltä nyt uusista kohdista. Adaptoitumista uuteen liikkeeseen vajaan kahden kuukauden tauon jälkeen.

Hölkkääminen sujuu kerta kerralta paremmin, hienoa huomata vaikkei vauhti todellakaan päätä huimaa, maksimi on 6 min/km. Vähän oudolta tuntuu, mikä johtuu tauosta ja leikkauksesta, mutta osaksi myös runsaasta pyöräilystä ja crosstrainerhärdelöinnistä. Olen onneksi pitänyt koko ajan poljinnopeuden frekvenssin välillä 90-130 kierrosta minuutissa, se on arvokasta juoksemista ajatellen. Hidas junnaaminen ei sovi ainakaan minulle, sykekin tuntuu nousevan paremmin nopealla frekvenssillä.

Viikonloppuna max 3 tuntia liikuntaa, niin eiköhän palautuminen ole riittävää parin seuraavan viikon tiiviille kuntoutukselle.

Lepoviikon puuhastelua:

Maanantaina: lepopäivä
Tiistai: spinningiä 75 min, josta VK-alueella ~50 min
Keskiviikko: aamulla crosstraineria 25 min + voimatreeni salilla 1:00, illalla 35 min hölkkää.
Torstai: crosstraineria 25 min, hölkkää juoksumatolla 20 min ja takareisijumppa 30 min.
Perjantai: lepopäivä

Ei kommentteja: