tiistai 6. marraskuuta 2007

Leikkauskertomus

NFL30 REVISIO ET REFIXATIO ORIGONIS ST BC SIN.
Toimenpide: Tulikoura - sh
Anestesia: ks. erillinen kertomus

Vasempaan pakaraan horisontaaliavaus istuinkyhmyn kohdalle. Iso pakaralihas säikeitten suunnassa. Pakaralihaksen alaiset kiinnikkeet irroitellaan. Paljastetaan istuinkyhmyn seutu. Istuinkyhmyn päällä oleva kalvo aukaistaan ja törmätään alueeseen jossa on odotettua suurempi avulsiovamma kiinnityskohdassa. Huono kudos poistetaan, luun pinta verestetään. Yksi ankkuri istuinkyhmyn kärkeen ja yksi tuuman verran yläpuolelle: Fastac 2.8 jossa on 2-Fibervaijer. Tällä kiinnitetään origo-jänne takaisin anatomiselle kiinnitysalueelleen ja yksi vahvistava ommel lisäksi mediaalisen kudoksen kautta. Huuhdellaan ja lihas aproksimoidaan Vicrylillä. Subkutaanikerros Vicrylillä ja ihoon monofiiliknopit.

Jatkohoito: Rauhallinen liikkuminen. Saa varata, vältettävä nopeita liikkeitä, voimakkaita venytyksiä ja kuormituksia takareiden alueelle. Syytä välttää myös syvää istumista aluksi.

Dg: Status post avulsionem partialis origonis ST BC sin. T93.5, X58

I. Tulikoura
tka

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei, leikkauskertomuksesi on melkein kuin kopio omastani. Tulikoura leikkasi minulta viisi päivää sitten takareiden jänteen vamman. Avulsioalue oli 3cm ja origojänne tuli kiinni neljällä Jugger 1.5mm ankkurilla. Jalka oli kipeänä miltei kolme vuotta. Muut lääkärit eivät löytäneet vaivan syytä ja niinpä päätin mennä spesialistille ja se kannatti. Nyt vaan odottelen toipumista ja olen ehkä liiankin varovainen jalan kanssa. Yritän pysyä jalkeila niin paljon kun mahdollista, mutta kuntosalia tai laitteita en edes uskalla ajatella ennen ensimmäistä kontrollia. Istunut en ole operaation jälkeen lainkaan, jottei haava-alue ärsyyntyisi. Suurin kipualue onkin tällä hetkellä takareiden lihaksen alaosa polvitaipeesta hieman ylöspäin. Liekö verenpurkaumaa lihaksessa tms.?