perjantai 2. marraskuuta 2007

Sairaalapäivä

Heräilin koko yön n. puolen tunnin välein. Jalkaa vähän jomottaa ja selällään makaaminen puuduttaa. Aamulla taas oksettava olo ja lisää pahoinvointilääkettä. Sen jälkeen maistuu aamiainen. Ihmeen vähän nälättää vaikka eilinen päivä ilman ruokaa.

Puolen päivän aikaan alkaa tuntua että pitäisi päästä vessaan. Hoitaja tulee auttamaan. Jalkaa ei parane tuoda yhtään eteenpäin, pienikin liike eteen sattuu. Sen sijaan polvesta se taipuu melkein normaalisti, sukan saa jalkaan kun taivuttaa jalan taakse. Vessassa istuminen on mielenkiintoista - kun ei voi istua. Leikattu jalka taakse ja könötystä terveen jalan ja pakaran varassa. Ensimmäisellä kerralla ei oikein onnistu, mutta nopeasti siihen tottuu. Toinen kerta jo toden sanoo...

Mikä parasta, kyynärsauvoja ei tarvitse käyttää ellei ole pakko. Pystyn kävelemään omin jaloin, n. 30-sentin askelein. Hidasta, mutta eteenpäin kuitenkin. Käyn kävelemässä sairaalan käytävää edestakaisin. Sen jälkeen takaisin petiin kun vielä pitää tiputtaa antibioottia suoneen. Fysioterapeutti käy neuvomassa sängyssä nousemista, erilaisia makuuasentoja ja miten voi hiljalleen aloittaa istumaan totuttelun vähän myöhemmin.

Päivä kuluu hyvin. Kolmen aikaan tulee Tulikoura katsomaan vointia ja päästämään kotiin. Ohjeet: ei äkkinäisiä liikkeitä, kompastuminen kielletty. Ei voimakkaita venytyksiä takareiteen (tällä hetkellä pienikin jalan eteen vieminen venyttää), ei nostamista eikä syvään tai pitkään istumista. Tikit 2 viikkoa, kontrollikäynti 4 viikon päästä jolloin lisäohjeita. Samuli tulee hakemaan kotiin. Autossa pitää istua lähes kyljellään, terveen jalan varassa.

Ei kommentteja: