perjantai 26. lokakuuta 2007

Tarina alkaa

Ortopedi Tulikouran tekstiä 27.8.07: "Kyseessä juoksija/suunnistaja jonka oikean takareiden lihasten origo refiksoitiin syksyllä -06 ja se toimii hyvin. Nyt vasen puoli ollut ongelmana. Oireet ovat samankaltaiset kuin korjatussa oikeassa. Venlojen viestissä 16.6.07 kompastui ja sen jälkeen viestin jatkaminen lähes mahdotonta. Ei voinut juosta pariin viikkoon. Oireet istuinkyhmyn seudussa, on painoarkuutta. Fleksio provosoi oireen, venytys provosoi myös."

Tulikoura suosittelee takareiden korjaamista kirurgisesti. Sanoo luottavansa minun 'asiantuntemukseeni' eikä magneettikuvia tarvita. Tiedetään mikä ja missä on vialla. Maksusitoumuspyyntö lähtee vakuutusyhtiöön.

Eipä kai tässä muukaan auta, jalka on oireillut koko kesän ja oikean jalan kokemusten perusteella kuntoutumista ei kannata suurin toivein odotella. Oikeastaan vasen takareisi on oireillut jo helmikuusta -07, siitä saakka kun oikea puoli oli niin hyvässä kunnossa että kovempivauhtisia vetotreenejä pääsi tekemään. Kipu on istuinkyhmyn seudussa, tuntuu terävänä varsinkin äkillisessä liikkeessä - kompastuminen on pahinta mitä kuvitella saattaa. Venyttely ei onnistu: venyttävää hetkeä takareiden yläosassa ei ole, on joko kipu tai ei mitään. Pitkään istuminen ja varsinkin autolla ajaminen puuduttaa ja saa jalan kivistämään. Juostessa jalka tuntuu jäykältä ja mitä kovempi vauhti tai pitempi matka, sen varmemmin pistävä kipu ilmaantuu takareiden yläosaan. Loppukiriä ei tällä jalalla todellakaan oteta...

Venlojen viesti oli viimeinen niitti: kompastuin johonkin - oksaan kaiketi ja tuntui että nyt jotakin myös repesi. Olin varma että edessä tulee olemaan leikkaus, mutta jospa sen saisi lykättyä kesän ylitse. Kesälomasuunnitelmista, vaeltelusta ja juoksemisesta Lapin ja Norjan tuntureilla, ei niin vain haluaisi luopua.

Venlojen viestiä seurasi parin viikon toipuminen. Fillarilla sentään pystyi ajamaan. Sen jälkeen jalka oli välillä aika hyvä, useimmiten ei. Suunnistamassa katse varpaissa koska tiesin ettei kompastua saa. Seuran mukana vielä 25-mannassa 6.10. ja Halikkoviestissä 13.10. Sen jälkeen korjaukseen.

Ei kommentteja: